In de week waarin normaal gesproken de Avondvierdaagse van start had moeten gaan is in samenwerking met Venray Beweegt de Peutervierdaagse georganiseerd. De 470 peuters die, verspreid over 14 kinderopvanglocaties, hebben deelgenomen hebben deze week veel plezier aan beleefd aan hun wandelingen.

Donderdag 8 juni is de 63e Avondvierdaagse in Venray gestart. Meer dan 3.000 deelnemers wandelen vier dagen op verschillende afstanden. Met de temperatuur deze dagen is elke vorm van verfrissing voor de wandelaars welkom. De organisatie doet daarvoor een beroep op bewoners en publiek langs de routes.

De Avondvierdaagse Venray kan elk jaar rekenen op grote belangstelling van deelnemers en publiek. Donderdag 8 juni zijn ruim 3.000 deelnemers van start gegaan op verschillende afstanden.

Het zonnige weer geeft het wandelevenement een feestelijk tintje. De verwachtte hitte leidt ook tot vragen aan de organisatie. De Avondvierdaagse Venray roept bewoners en publiek langs de routes op om de wandelaars te steunen en voor verkoeling te zorgen. ‘Dit kan al door drinkwater aan te bieden of bijvoorbeeld de tuinslang uit te gooien” aldus voorzitter Germy Thielen.

Deelnemers worden opgeroepen zich voldoende te beschermen tegen de zon en te zorgen voor voldoende water voor onderweg. Om de 63e Avondvierdaagse zo verantwoord mogelijk voort te zetten wordt in overleg met de medewerkers van het Nederlandse Rode Kruis bezien welke maatregelen noodzakelijk en mogelijk zijn.

Informatie over de starttijden en wandelroutes is te vinden op de website van de Avondvierdaagse Venray www.a4d.nl.

De voorwerpen die tijdens de A4D op en om het Schouwburgplein zijn aangetroffen zijn bij de gemeente in bewaring gegeven. Bent u iets verloren? Bezoek dan de website van de gemeente Venray voor meer informatie: www.venray.nl.

IN MEMORIAM LEX ALTHUIZEN

Deze week ontvingen wij het bericht dat onze medewerker Lex Althuizen op dinsdag 5 september op 70-jarige leeftijd is overleden.
Lex meldde zich in 2018 voor het eerst bij de Avondvierdaagse om als verkeersregelaar te worden ingezet. Na de coronaperiode, waarin geen Avondvierdaagse mogelijk was, kon Lex door zijn ziekte niet langer een bijdrage leveren maar bezocht ons en het evenement als toeschouwer.
We zijn Lex dankbaar voor zijn inzet en betrokkenheid en wensen zijn familie veel sterkte toe.

Voor de deelname aan de Avondvierdaagse wordt al een geruim aantal jaren een bedrag van € 4,- gevraagd (resp. € 2,- voor één dag meelopen). Deze bijdrage geldt in beginsel voor alle deelnemers.

In de afgelopen jaren is het inschrijfgeld voor de leiding van de groepen slechts door een enkele school/vereniging voldaan. Als Avondvierdaagse hebben we dit in de praktijk toegestaan en werd van de meewandelende leiding geen inschrijfgeld ontvangen.


© A4D Avondvierdaagse Venray | Privacyverklaring