Avondvierdaagse ondersteunt Peutervierdaagse 2021

 

Op maandag 7 juni 2021, tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd, wordt op diverse kinderopvanglocaties in de gemeente Venray het startschot gegeven voor de Peutervierdaagse. Pedagogisch medewerkers wandelen samen met de peuters vier dagen achter elkaar een rondje rondom de eigen locatie. De hele week is er bovendien extra aandacht voor een gezonde leefstijl.

 

De Peutervierdaagse is een initiatief van Venray Beweegt (waaronder ook JOGG Venray en Ben Bizzie Venray) en de Avondvierdaagse Venray. In totaal doen er 14 kinderopvanglocaties en 470 peuters mee. ‘Fantastisch dat het initiatief met zoveel enthousiasme is ontvangen door de kinderopvangorganisaties’, aldus JOGG-regisseur Ankie Billekens. ‘Samen met onze partners willen we alle inwoners van Venray stimuleren en inspireren om iedere dag lekker te (blijven) bewegen. En daar kunnen we niet vroeg genoeg mee beginnen we, want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd.’

Week voor de Gezonde Jeugd en Avondvierdaagse Venray

De Peutervierdaagse vindt plaats tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd (7 t/m 11 juni). Voor deze week stond ook de 62e editie van de Avondvierdaagse Venray gepland, maar helaas kan dit evenement vanwege de corona omstandigheden voor het tweede jaar op rij niet doorgaan.

Met de Peutervierdaagse vragen Venray Beweegt en de Avondvierdaagse Venray tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd, samen met andere JOGG-gemeenten en –partners, aandacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien. ‘Daarnaast willen we de peuters en hun ouders/verzorgers natuurlijk graag enthousiast maken of betrokken houden bij de Avondvierdaagse Venray’, vertelt Germy Thielen, voorzitter van Stichting Avondvierdaagse Venray. ‘We hopen alle jeugd, maar ook onze volwassen deelnemers volgend jaar weer te mogen verwelkomen op het Schouwburgplein!’

Peutervierdaagse

Vanaf maandag 7 juni wandelen pedagogisch medewerkers van de deelnemende kinderopvanglocaties samen met de peuters vier dagen achter elkaar een rondje rondom de eigen locatie. Om alvast in Vierdaagse sfeer te komen en er op de wandeldagen een feestje van te maken, hebben alle locaties een Vierdaagsepakket ontvangen. Het Vierdaagsepakket bevat o.a. knutselmateriaal, een liedjesboekje, beweegspelletjes, gezonde recepten en niet te vergeten: medailles!