63E AVONDVIERDAAGSE VENRAY OP 8 JUNI VAN START

Over ruim twee maanden start de 63e Avondvierdaagse in Venray. Het wandelevenement voor jong en oud start op donderdag 8 juni. De start en de finish van de wandelingen zijn op het Schouwburgplein. Meer informatie vind u hier.

 

Van donderdag 8 juni tot en met zondag 11 juni kan er 3, 5, 10 of 15 kilometer worden gewandeld. Op zondag is er ook een wandeling van 20 kilometer mogelijk. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,- voor vier dagen. Wilt u één dag wandelen dan betaalt u € 2,-.

Op www.a4d.nl is een inschrijfformulier beschikbaar. Inschrijven is mogelijk per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op dinsdag 6 juni van 18.30 tot 19.30 uur in zaal Thielen, Kennedyplein. Ook kunt u hiervoor dagelijks voor aanvang van de wandeling bij het inschrijfbureau in de foyer van de Schouwburg terecht.

 

Scholen en verenigingen die deel willen nemen aan de Avondvierdaagse ontvangen een brochure met informatie per mail. Ook zijn er affiches verkrijgbaar. Geen informatie ontvangen? Kijk dan op www.a4d.nl of stuur een berichtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

“Wij zijn inmiddels gestart met de voorbereidingen en zien er als organisatie naar uit om de vele wandelaars op 9 juni weer welkom te heten aan de start”, aldus de voorzitter Germy Thielen. De Avondvierdaagse Venray kent een lange traditie in Venray. De 63e Avondvierdaagse, gaat op donderdag 8 juni van start en wordt op zondag 11 juni afgesloten met een feestelijk defilé.

Peutervierdaagse Venray 2021

In de week waarin normaal gesproken de Avondvierdaagse van start had moeten gaan is in samenwerking met Venray Beweegt de Peutervierdaagse georganiseerd.                                                                    De 470 peuters die, verspreid over 14 kinderopvanglocaties, hebben deelgenomen hebben deze week veel plezier aan beleefd aan hun wandelingen.

Uit de reacties, foto’s en filmpjes is Het Sterrenhuis als winnaar uit de bus gekomen. Zij hebben vanuit hun locatie aan de Raadhuisstraat door het centrum gewandeld.Veel ouders, opa’s en oma’s wamoedigen. Ook het winkelend publiek heeft van de wandelende kleuters genoten.

Peuters en leiding van Het Sterrenhuis hebben onlangs de prijs in ontvangst mogen nemen. Zij kunnen volgend jaar gratis deelnemen aan de Avondvierdaagse.

Avondvierdaagse ondersteunt Peutervierdaagse 2021

 

Op maandag 7 juni 2021, tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd, wordt op diverse kinderopvanglocaties in de gemeente Venray het startschot gegeven voor de Peutervierdaagse. Pedagogisch medewerkers wandelen samen met de peuters vier dagen achter elkaar een rondje rondom de eigen locatie. De hele week is er bovendien extra aandacht voor een gezonde leefstijl.

 

De Peutervierdaagse is een initiatief van Venray Beweegt (waaronder ook JOGG Venray en Ben Bizzie Venray) en de Avondvierdaagse Venray. In totaal doen er 14 kinderopvanglocaties en 470 peuters mee. ‘Fantastisch dat het initiatief met zoveel enthousiasme is ontvangen door de kinderopvangorganisaties’, aldus JOGG-regisseur Ankie Billekens. ‘Samen met onze partners willen we alle inwoners van Venray stimuleren en inspireren om iedere dag lekker te (blijven) bewegen. En daar kunnen we niet vroeg genoeg mee beginnen we, want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd.’

Week voor de Gezonde Jeugd en Avondvierdaagse Venray

De Peutervierdaagse vindt plaats tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd (7 t/m 11 juni). Voor deze week stond ook de 62e editie van de Avondvierdaagse Venray gepland, maar helaas kan dit evenement vanwege de corona omstandigheden voor het tweede jaar op rij niet doorgaan.

Met de Peutervierdaagse vragen Venray Beweegt en de Avondvierdaagse Venray tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd, samen met andere JOGG-gemeenten en –partners, aandacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien. ‘Daarnaast willen we de peuters en hun ouders/verzorgers natuurlijk graag enthousiast maken of betrokken houden bij de Avondvierdaagse Venray’, vertelt Germy Thielen, voorzitter van Stichting Avondvierdaagse Venray. ‘We hopen alle jeugd, maar ook onze volwassen deelnemers volgend jaar weer te mogen verwelkomen op het Schouwburgplein!’

Peutervierdaagse

Vanaf maandag 7 juni wandelen pedagogisch medewerkers van de deelnemende kinderopvanglocaties samen met de peuters vier dagen achter elkaar een rondje rondom de eigen locatie. Om alvast in Vierdaagse sfeer te komen en er op de wandeldagen een feestje van te maken, hebben alle locaties een Vierdaagsepakket ontvangen. Het Vierdaagsepakket bevat o.a. knutselmateriaal, een liedjesboekje, beweegspelletjes, gezonde recepten en niet te vergeten: medailles!

LOOP OOK DIT JAAR JE EIGEN AVONDVIERDAAGSE

Een Avondvierdaagse lopen in grote groepen en tegelijk is ook dit jaar door de Coronamaatregelen niet mogelijk. Dat betekent niet dat er niet gewandeld mag worden. Voor de  allerkleinsten is door de Avondvierdaagse Venray, in samenwerking met Venray Beweegt een Peutervierdaagse georganiseerd. Informatie hierover tref je elders op de website aan.

Voor alle andere teleurgestelde wandelaars is het ook dit jaar mogelijk om aan te sluiten bij landelijke initiatieven en je eigen route te wandelen, zoals de Avond4Daagse Home Edition.  Informatie en aanmelden kan via  https://www.avond4daagse.nl/

De Avondvierdaagse Venray wenst jullie veel wandelplezier en ziet jullie graag weer aan de start bij de volgende Avondvierdaagse in Venray op 9 juni 2022.

62E AVONDVIERDAAGSE VENRAY GAAT OOK IN 2021 NIET DOOR

Ook in 2021 is het organiseren van de Avondvierdaagse Venray, die gepland stond voor 10 tot en met 13 juni, niet mogelijk. De onzekerheid over de coronamaatregelen staat de voorbereiding van het evenement in de weg.

De voorbereidingen voor de Avondvierdaagse Venray worden doorgaans ruim van tevoren opgestart. De onzekerheid rond het coronavirus en de bijbehorende maatregelen voor de geplande datum in juni 2021 maakt dat de voorbereidingen niet tijdig en verantwoord kunnen worden getroffen. “De teleurstelling is groot nu de Avondvierdaagse voor het tweede achtereenvolgende jaar moet worden afgelast”, aldus Germy Thielen, voorzitter van de Avondvierdaagse Venray. “Dit geldt uiteraard voor de veelal jeugdige wandelaars en het publiek, maar zeker ook voor de organisatie en haar medewerkers. We blijven de ontwikkelingen volgen om, als de maatregelen dit toelaten, in juni een alternatieve wandelactiviteit aan te bieden.”

De eerstvolgende Avondvierdaagse Venray wordt gehouden van 9 tot en met 12 juni 2022.